onsdag 23 september 2015

Fyra öl i Tornedalen

Förra fredagen åktes det upp till Tornedalen för att njuta av lugn och ro samt att förstås besöka mormor och andra släktingar. Något ölfokus var det inte under resan men ett kort besök på Alko i finska Pello blev det.

Det är alltid lite småspännande att titta in i en butik som man inte vet mycket om. En liten butik rörde det sig om, runt 50 olika öl efter en snabb titt. För egen del lyckades jag hitta tre nya finska och en ny estnisk öl. Förhoppningarna på dessa var inte särskilt höga men som öl efter bastun kunde de säkert fungera.



Något som var lite lattjo med den lilla butiken var dess öppettider, bättre än i Stockholm. 9-20 på fredagar och 9-18 på lördagar.



Av de fyra inköpta ölen var tre av fyra precis som förväntade, gick att hjälpligt släcka törsten med men inte mer än så.



En öl som däremot överraskade positivt var Beer Hunters Mufloni Säppi APA. En färsk och välhumlad APA med mycket humle, grapefrukt, lite ananas och en gnutta karamell.



Imorgon är det dags för dag ett av årets ölmässa i Nacka, från det stora lugnet i norr till Nacka, ja det är härligt med kontraster.

Inga kommentarer: