söndag 23 februari 2014

SF Beer Week 2014, söndag, Sour Sunday

Precis som på lördagen blev återigen en ganska tidig morgon, klockan 11:30 skulle nämligen "Sour Sunday" på de två pubarna Triple Rock och Jupiter i Berkeley dra igång. Innan vi tog tåget (BART) till Berkeley passade vi på att käka pannkakor till frukost på ett ställe bredvid hotellet, på amerikanskt vis var portionen gigantisk, inte ens jag som brukar vara rätt glupsk orkade äta upp allt.



Vår först anhalt blev Triple Rock, det var inte så roligt att stå utomhus och köa eftersom det regnade rätt friskt (ta med paraply nästa gång) men när de väl öppnade dörrarna gick det tämligen snabbt att komma in. Ett sjuttiotal öl fanns att smaka liksom ett antal som släpptes vid vissa bestämda klockslag. Inträdet kostade 30 dollar och då ingick fem smakprovskuponger samt ett provglas som gällde som inträde till de bägge pubarna.  Extrakuponger kostade 4 dollar per styck.



Efter en snabb titt på papperet insåg vi snabbt att de allra flesta av ölen inte var så spännande för oss européer, många av ölen hade redan provats, t ex de 12 olika öl från Mikkeller som fanns att tillgå. Nä, inte åker jag till USA för att för fulla muggar dricka öl från Europa. Endast fem öl dracks på Triple Rock som annars var ett ställe som det var svårt att inte tycka om, ganska litet men mysigt trots att det var fullsatt med glada söndagsflanörer. Undrar hur det är sitta där en vanlig onsdag, vem vet om det någonsin får upplevas?



Jupiter som ligger några kvarter ifrån Triple Rock blev alltså vårt nästa stopp. På Triple Rock var vi ensamma svenskar men på Jupiter fanns Jonas och gänget från Uppsala. 54 mer eller mindre exotiska amerikanska öl stod på menyn, de allra flesta som jag hann prova var riktigt goda även om det fanns ett givet magplask i form av 21st Amendment Funky Poomedina som mest smakade plast och annat konstigt.



En öl som jag tyckte mycket om var mitt livs första från Almanac Beer Company, nämligen Farmers Reserve 3. Riktigt uppfriskande och med en fin syrlighet liksom bär och jordgubbar. En öl jag gärna dricker igen. The Bruery Sour in the Rye var en annan rackare som flörtade med mina smaklökar, skön funk och en passande kryddighet i den. Sammanlagt provades 16 öl liksom Jupiter IPA som nästan var en chock med sin humle efter att druckit så många olika "surisar".



Sour Sunday var ett riktigt trevligt event, jag gillar att de hela arrangerades av två pubar även om utbudet på Triple Rock var en smärre "besvikelse". Jupiter var det mysigaste av de två ställena, gillade särskilt deras utegård som påminde en del om en tysk Biergarden. Trångt det var det men aldrig några köer till toaletterna, pizzaslicar kunde också köpas för den som ville. När jag senare på kvällen kikade på vad som egentligen dracks under Sour Sunday insåg jag att jag gjorde en riktig blunder på Jupiter, missade nämligen helt att Prairie BOMB fanns att smaka, fast den kanske inte är så god så ingen större skada skedd? Jaja, man kan ju alltid låtsas.



När kupongerna var slut kändes det ganska lagom att börja dra sig mot stan igen innan den stora massan skulle göra samma sak. På tåget till SF fick vi den utmärkta idén att besöka Macys, något som också gjordes. För första gången i mitt liv provades och köptes jeans lite lätt på pickalurven, skönt nog blev storleken på jeansen den rätta. Tre stycken Lewisjeans för motsvarande 920 kronor är svårslaget. Förövrigt var det den enda övriga shoppingen som gjordes under denna resan, allt annat handlade om öl.

Det var fortfarande sen eftermiddag så ännu var inte tankarna fulla utan mer öl ville vi ha, vårt nästa stopp blev Cellarmaker Brewing Company som öppnade hösten 2013. Det visade sig vara en relativt litet och modernt för att inte säga hippt ställe med god stämning och vänlig service.



Under vårt besök hade sex egna öl på fat. Självklart provades samtliga ölen och juryn kom fram till att Hop Slangin IPA och The Vastness of Space var de godaste. Förstnämnda en färsk och välhumlad IPA, sistnämnda en riktigt tjock och krämig Imperial Stout med inte så lite karaktär.

Fiffigt nog är det mer än några minuter mellan Cellarmaker och City Beer som blev det sista stoppet för kvällen. Det är ett ställe som alltid tycks vara populärt, så även på söndagskvällen. Under söndagen hade de kört ett event med Beachwood BBQ & Brewing så det fanns inget annat att göra än att prova några öl från dem, deras Annihilator Barley Wine kändes fin att sitta och smutta på, skön värmande alkohol i den.



Som jag nämnde i ett tidigare inlägg hade vi ett förutbestämt event varje dag, resten skulle ordna sig på plats. Det är bara att knalla in på ett ställe och se vad som bjuds, som t ex ölen från Beachwood. På City Beer delade vi även på en flaska Omnipollo Fatamorgana bara för att den är så god.



City Beer stänger klockan 22:00 om aftnarna vilket passade oss väl då vi alla var mosiga vid det här laget. Följande morgon skulle vi ännu en gång vara kvicka i fötterna och i sinnet då återigen en spännande dag i ölets tecken väntade.

Inga kommentarer: