fredag 10 maj 2013

CBC, fredag 3/5

En vecka har nu gått sedan det första passet på CBC, en vecka som bland annat har ägnats åt betygssättningar av öl och andra kloka gärningar.



Klockan 15:00 öppnades portarna för det första passet av tre på årets CBC. (Copenhagen Beer Celebration för den som inte visste det). Eddan och jag hade rosa band vilket innebar att vi skulle gå på samtliga tre pass, ett digert jobb men samtidigt otroligt roligt.



Innan det var dags att bege sig mot Sparta Hallen knallade vi från hotellet till Mikkeller & Friends som öppnade ölshoppen redan klockan 10:00 på fredagen. Då vi kom dit kring elva var det mycket folk, att komma fram till kassan tog runt 40 minuter. Tyvärr fanns det inga specialöl kvar utan den var standardsortimentet som gällde, om man nu kan kalla deras öl för standard.Nåväl, några öl rikare blev vi trots allt.



Lunch, taxi och sedan var vi framme. Tycker att det var himla smidigt att man fixade sitt band och sedan ställde sig i kön. När väl dörrarna öppnades gick insläppet snabbt.


Första ölet på CBC blev Three Floyds Inquisitor, nummer två blev Dark Lord, nummer tre Kuhnhenn Raspberry Eisbock. Vilken öl sedan, flytande hallondessert, makalöst god enligt mitt tycke. Nummer fyra blev Mikkeller George! Barrel Aged Calvados, nummer fem Mikkeller Spontandoublebluberry, nummer sex Surly Darkness......ja det är nästan lite löjligt när man tänker på det såhär i efterhand, idel öl av högsta eller av mycket hög klass. Det var bara att välja och vraka bland godbitarna ty att hinna med att prova allt var inte möjligt för en tjomme som mig.



Tiden den bara flöt iväg, fem timmar går snabbt när man har skoj. 38 nya öl hann provas, känns som att det pratade med ungefär lika många personer, riktigt kul att träffa gamla bekanta och även en del nytt folk.



Någon direkt trängsel blev det aldrig, inga problem med värmen i lokalen heller. Toaletterna fungerade bättre än förra året liksom möjligheten att skölja glas inne i hallen vilket inte var möjligt förra året. Jag har inget att direkt anmärka på förutom att tiden gick alldeles för snabbt. Om någon frågar mig om vilket öl som var fredagens godaste så svarar jag två, Kuhnhenn Raspberry Eisbock och Firestone Walker Parabola, sistnämnda så sjukt balanserad att det är svårt att finna ord.



Jaha, var dagen nu över? Nä, det blev en promenad tillbaka mot byn där Bishops Arms Copenhagen besöktes, mitt första besök där. Såg typ ut som vilket Bishops som helst med anledningen till besöket var att de hade två öl från Brekeriet på cask, dessutom är det aldrig fel att titta in på ett nytt ställe. Brekeriet Brett Brown och Brekeriet Trigo var de två ölen. Bägge två stabila och fint drickbara, men förstnämnda var lite "mustigare" så den rankade jag aningen högre.



Vi tog det medvetet lugnt eftersom lördagen trots allt skulle bli lång med öldrickande redan fån 11:30. Två öl på hotellrummet fick bli en värdig avslutning på dagen, en färsk Mikkeller Single Hop Nelson Sauvin IPA och en skönt läskande Prairie Artisan Ales Prairie Hop.



En del till blir det om CBC, en inte alltför avancerad gissning är att den kommer att handla om lördagens öden och äventyr.


Inga kommentarer: