onsdag 4 april 2012

Påsköl 2012

Egentligen är jag inte alltför intresserad av påsköl men i konsumentupplysningens sanna tecken har jag betat av några av årets kreationer, samtliga var för mig nya. Undrar förresten vad som egentligen utmärker ett påsköl, annat än att de flesta har med ordet "påsk" på ett eller annat sätt på etiketten?



Hornbeer Happy, Hoppy Easter var den första som provades, det är en IPA. Jag tyckte att den var god, fint humlig med en hel del frukt och en skön beska. 3.7/5



Mariestads Påskbrygd var söt med malt, karamell och lite apelsin. Lätt bitterhet och en viss smak av "metall". Tunn och tämligen trist. 2.4/5



Mohawk Oxymoron Black IPA är en hyfsat tillbakadragen Black IPA som kändes bra balanserad. Inte vrålhumlig och inte heller tokrostad. Helt ok öl enligt mig. 3.4/5



Åbro Bryggmästarens Påsköl är en Dunkel som var söt, även nötter, malt och kola. Doften upplevde jag som bättre än smaken då sistnämnda var åt det tunnare hållet. I det hela en fullt duglig Dunkel. 3/5



Raasted Forår är en American Pale Ale som hade en rätt trevlig fruktighet, särskilt aprikos inbillade jag mig att jag kände. Bra bitterhet och en stabil eftersmak. Kanske något endimensionell för högre poäng. 3.3/5



Three Hearts Påskebrygd Extra Brew är en Dunkler Bock. Maltig med en viss fruktighet och karamell. Söt både i doften och smaken. Drickbar men åt det tunnare hållet. 2.5/5

Återstår att se om det blir några fler påsköl i år, får jag bestämma får andra öl göra jobbet i påsk.

Inga kommentarer: