torsdag 24 februari 2011

En liten privatimport

Det är sällan jag gör en privatimport, men efter att ha kikat på Brill & Co:s hemsida kände jag mig manad. En fiffig sak är att en del av ölen kan beställas styckvis, även om jag önskade att det vore möjligt att göra det med alla ölen. Fast det är det där med logistik. Hur som helst gick det snabbt från beställning till leverans, bra! Dessa fem öl köptes:



The Bruery 2 Turtle Doves får stabila betyg på Ratebeer om inte annat. Blir kul att prova.

Sedan var det fyra Mikkeller:

Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Bourbon
Mikkeller Black Hole Barrel Aged Edition Red Wine
Mikkeller 黑 / Black (Whisky Edition)
Mikkeller 黑 / Black (Peated Edition)

Flaskorna hämtades på Systembolaget i Viksjö, en butik som har ett synnerligen trist utbud av öl så det är alltid intressant att hämta ut några specialare. En äldre herre i kön bakom mig tyckte att flaskorna var fina och undrade vad de smakade och varifrån ölen kom. Samtalade i ett par minuter med honom men är tveksam om det blir någon privatimport för honom, hans korg var full av Åbro någonting.

13 kommentarer:

Johan sa...

Ser smarrigt ut! Black Hole Red Wine och Black Whisky har jag druckit förut, de är fina :)

Hur lång tid tog det för dig att få svar på din privatimportsförfrågan? Jag la nämligen en förfrågan till just Brill för knappt två veckor sen och har inte fått något svar än.

Gyllenbock sa...

Jag skickade min förfrågan på kvällen och fick svar dagen efter så det gick snabbt. Undrar om din förfrågan gick fram?

fajanen sa...

Gissade du vilka som kunde beställas flaskvis eller såg du det någonstans?

Manker sa...

Fick nyss hem alla The Bruerys tre öl Brill levererar samt Cigar City Humidor IPA.


Fajanen..
http://www.brill.se/pdf/prislista.pdf

Dock står det att de har t.ex. DORIS m.fl, men Pierra på Brill ringde upp dagen efter och meddelade att den var slut. sen gick resten på cirkus en vecka

Gyllenbock sa...

Fajanen: adressen som Manker skrev http://www.brill.se/pdf/prislista.pdf

de öl som har en stjärna går att beställa flaskvis.

Yury sa...

Men varför finns det inga priser i prislistan?

Gyllenbock sa...

Yury: bra fråga, man måste maila/ringa och fråga. Lite omständigt men så är det.

Beer-naise sa...

@Gyllenbock: Har du priserna på de du beställde?

Gyllenbock sa...

Beer-naise: en gentleman pratar aldrig om priser. :) Skämt åsido så kostade ölen följande:

Black Hole Bourbon 73,90
Black Hole Red Wine 73,90
Black Barrel Whisky 145
Black Barrel Peated 189
Two Turtle 129

Som jämförelse kostar Peated 119 DKK på magnifika Ølbutikken i Köben. Det blir 145 SEK så helt ok priser hos Brill vill jag hävda.

Marc sa...

Tjena,
I vanliga fall tar det ca 2-3 veckor med privatimport.

Johan: jag har kollat bland alla förfrågningar nu och kan inte hitta den, så frågan är om den kan ha fastnat hos SB. Osis i så fall. Har du möjlighet att kolla med Systembolaget?

Yury: det är en paradox, eller hur? :) Förklaringen är att när hemsidan gjordes (typ 2005) var det tänkt att restaurangprislistan skulle ligga där, men vi ångrade oss lite senare och tog bort den från hemsidan. Så under en tid fanns ingen prislista alls där, tills jag kom på att jag lika gärna kunde lägga upp en privatimportslista under samma namn och länk, därav namnet prislista (jag är inte så bra på hemsideskodning som du kanske förstår :). Och anledningen till att privaimportslistan inte har några priser är i stort sett praktisk. I dagsläget går den inte att koppla till vårt datasystem utan all info måste läggas in för hand. Eftersom vi gör listan utifrån aktuell restaurangprislista skulle vi behöva skriva in alla priser på nytt varje gång. Vi har dock i pipelinen att försöka koppla datasystemet mot hemsidan (den ska göras om) men det är rätt om ständigt så vi får se när det blir klart.

Gyllenbock & alla: Faktum är att det smög in sig en liten "mänsklig faktor" hos den som gjorde privatimporterna i detta fall, så de fatlagrade Black Hole-ölen fick samma pris som den vanliga Black Hole har. De fatlagrade ligger dock egentligen på 129 kr. Ibland ska man ha lite tur också :)

Mvh
Marc på Brill

Fred sa...

En fråga från en som aldrig privatimpat ännu.

Som i det här fallet när det finns en svensk leverantör som är reggad som leverantör hos systembolaget, då borde det inte komma till några fraktkostnader eller?

Systembolaget skriver ganska mycket om just fraktkostnader när man privatimporterar från utlandet, tänkte om det gäller från svenska leverantörer med?

Hur ligger det till ölpöjkar? =)

Marc sa...

Fred: Det stämemr bra.Priserna är vad du betalar i butik, inklusive frakt och moms.

Danne sa...

Jag hämtade oxå ut en liten beställning från Brill idag, Angels share Burbon (299kr), Cigar city Bolita double nut brown ale(119kr) och Cigar city humidor series cedar ipa (119kr).

Ska bli gott :)