fredag 3 december 2010

Krubb på Soldaten Svejk och några öl på Oliver Twist

I onsdags var jag på stan och härjade tillsammans med några kollegor, eller härjade och härjade, vi tog det lugnt. Som vanligt blir man mätt och belåten efter att ha ätit på klassiska Svejken.

Blev ett par öl på Soldaten Svejk, Primátor Tmavé Lezák (Primator halvmörk) hade jag inte druckit tidigare.



Doften och smaken handlade mest om malt och karamell. Även svaga rostade toner. Ingen märkvärdig öl men den var lättdrucken och släckte törsten väl.

Akkurat eller Oliver Twist? Vi valde sistnämnda för ytterligare några öl. Tog ingen bild på Skebo Bitternisse som fanns som cask ale, dvs real ale. Helt ok utan att briljera även den. Mörkbrun färg med ett litet skum. Var inte traditionellt julkryddig på något sätt däremot mycket choklad och malt. Väldigt drickbar, givetvis väldigt lite kolsyra.



Odell Cutthroat Porter visste jag ingenting om men fastnade för etiketten samt var sugen på en porter så valet blev lätt. Doften var mild, rostad malt och choklad. Även en del frukt. Smaken var lite åt det tunna hållet, ölet var inte starkt utan låg kring 5%. Torr och relativt bitter avslutning. En väldigt drickbar "vardagsporter" kanske man skulle kunna säga?

Kvällen avslutades med en Mysingen Midinterbrygd som fanns på cask. Väldigt kryddig och klart annorlunda mot den vanliga Mysingen som finns på flaska med tanke på avsaknaden av kolsyra. Nästan en helt ny öl, men på Ratebeer finns bara den vanliga Mysingen inlagd.

3 kommentarer:

fajanen sa...

Låter som en kul kväll. Länge sedan vi sågs. Dags för en träff snart? Mycket nu men i februari kanske?

Gyllenbock sa...

Det är aldrig fel att besöka nämnda ställen. Träff, absolut! Februari låter taget.

Johan sa...

Vi ska ju styra upp ölbloggarträffen hörrni! Den blir ju lagom framåt januari-februari någon gång :)