måndag 27 december 2010

Årets resor

Jag väljer att "kopiera" Jonas från Öl i Stockholm och skriver några kommentarer om årets resmål. Var städerna bättre än väntat, värda att åka tillbaka till?

Köln, ungefär som förväntat, kul koncept med de otaliga kölchstugorna. Åker gärna tillbaka men kanske inte de närmaste åren.

Köpenhamn, lika bra som alltid. Det var kul med ölfestivalen samt nya Mikkeller bar. Men bäst trivdes jag som alltid på Ørsted Ølbar & Cafe. Självklart vill jag tillbaka till Köpen.

Helsingfors, bättre än förväntat. De mest skinande stjärnorna var One pint Pub samt Olutravintola Pikkulintu. (lätt att uttala, eller vad säger du Eddan?) Vill tillbaka.

Oslo var som förväntat. Förstås rätt dyrt, återvänder gärna med det är inte högsta prio.

Amsterdam var bättre än förväntat. Fanns många trevliga ställen samt närbelägna De Molen är värt ett besök. När åker vi tillbaka?

Samtliga resmål var bra eller bättre än så. Skulle utan problem kunna återvända till alla. Utöver ovanstående blev det en tur till Bodö, men där var inte ölet i "fokus".

Reseåret 2010 var annars ganska lugnt, tyvärr blev det inga nya länder i år. Ligger alltså kvar på 48 besökta länder. Nästa år måste det vara dags att besöka land nummer 50, något av en milstolpe. Vi får se vad som bjuds.

1 kommentar:

Eddan sa...

Lätt som en plätt! Olutravintola Pikkulintu. Du ser, jag kan t.o.m. stava till det :-)