söndag 31 oktober 2010

Helgen på landet, fredag

Varför upplever man alltid att tiden går så fort då man har kul? Precis så känns den gångna helgen, det var ju alldeles nyss vi fyra halvgalningar åkte upp till landet norr om Uppsala. Några öl hade vi med oss, nämligen dessa:



Alla öl dracks ej men de flesta slank ner, det blev även lite vin och några skvättar whisky. Dessutom en slurk Doris (rekommenderas till den som gillar väldigt söta starka viner, ja sliskiga sådana. Servera gärna iskall. Tilläggas bör är att Doris är från Finland, fast det kanske ni förstod redan från början?)



Första ölet som dracks i fredags var Liefmans Kriek, flaskan köpte jag i februari 2009 då ölet senaste gången besökte Systembolaget.



En stabil inledning, passade bra som aperitif eller vad man nu skall kalla det. Mycket körsbär, en mild syrlighet och funk.

Vädret var stabilt i fredags så en kortare promenad ner till sjön blev det. Innan vi gick mot sjön dracks en Timmermans Gueuze.



"Nybörjar-gueuze" kanske man kan kalla den? Inte alls märkvärdig på något sätt, citrus och väldigt lätt. Inte mycket syrlighet att tala om.




Efter promenaden grillade vi korv och fortsatta att dricka öl, javisst, ibland är tillvaron väldigt sympatisk.

Slottskällans Höstlager hade jag ej druckit tidigare, numera är det sällan jag dricker nya öl från dem så det kan ju vara kul.



Gillade den vackra färgen, smaken var riktigt trevlig. Malt och nötter, frukt och gräs. Behövdes verkligen efter promenaden på sisådär 15 minuter.

Mörkret kommer snabbt såhär års så det var dags att flytta inomhus och tända brasan.



Avery Anniversary Seventeen var inte riktigt så bra som jag hade förväntat mig, smakade inte sådär jättemycket.



Däremot var nästa öl ungefär som förväntat, inte alls tokig.



En av de bättre "whiskyölen" jag druckit. Schyssta whiskytoner samt lite annat smått och gott som choklad.

Dugges Gustafs Finger var också en öl som man utan problem kan dricka men inte får ett otroligt begär av att dricka igen redan imorgon. En del gräs, karamell, citrus och malt.



Nästa objekt har jag länge velat prova, flaskan köptes på Alko i Helsingfors i somras.



Det är sällan jag dricker en Dobbelbock. Weihenstephaner Korbinian hade en söt doft och smak. En viss stänk alkohol, mycket rostad malt, choklad, ja smakrik kan man gott säga. Trevlig öl.



Amager Imperial Stout var skönt tung. Typisk doft och smak av Imperial Stout så som jag gillar dem, mycket humle men bra balanserad. Sympatisk öl som jag gärna dricker igen vid tillfälle.

Efter fredag kommer lördag så det var dags att börja avrunda aftonen, en Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw kändes som en värdig avslutning. Årgången var 2009.



Väldigt mycket torkade frukter, inte så jättetung trots den höga dosen alkohol. (13%). Perfekt smuttaröl. Köp en flaska och dela med några vänner, perfetto!

5 kommentarer:

fajanen sa...

Såg gott ut. Gissar på att lördagen blev minst lika bra?

Gyllenbock sa...

Jodå, lördagen blev också bra. Ska försöka hinna med att skriva om den imorgon.

Anonym sa...

Haha, helt underbart att Doris kom till användning ändå, svår att slå i kategori odrickbart. Vad underbart!

/ Apan - en gorilla som går illa :-)

Gyllenbock sa...

Apan: ja det var dags att presentera Doris, söt det var hon. :)

Anonym sa...

En riktig dessert till hagga, bara att ragga ;-)

/ Apan - Repmånad vad är det?