onsdag 1 september 2010

Dagens fångst

Antar att jag inte var ensam om att idag råka slinka förbi Systembolaget, som bekant släpptes det en hel del intressant öl idag. Både höstnyheter samt tillfälliga nyheter. Oktoberölen skulle komma imorgon så några sådana blev det alltså inte idag, däremot dessa:



Nils Oscar Brown Ale hoppas jag är godare än Harvest som kom i augusti. Ett givet köp, allt nytt från Nils Oscar vill jag prova.

Slottskällans Höstlager har jag inga förväntningar på, men precis som med Nils Oscar vill jag gärna prova nyheter från det bryggeriet.

Avery Maharaja kunde ej missas, inte så färsk längre (bryggd i mars) men förhoppningsvis ok ändå. Höga betyg på Ratebeer.

Avery Anniversary Seventeen vet jag ingenting om men en Schwarzbier är det svårt att säga nej till.

S:t Eriks Pompona Porter kunde inte heller motstås, flaskan är ju så söt. Innehållet kanske också är sött, vi får se.

Brewdog Nanny State har jag druckit förr, en ball öl med tanke på den låga procenten och den otroliga smakrikedomen.

Mohawk Stich Porter låter intressant, liksom Mohawk Barley Wine. De två lär inte göra bort sig.

Cropton Imperial Stout vet jag inte heller någonting om men en Imperial Stout bör kunna slinka ner utan några större protester.

Traquair 2010 lär säkert värma fint senare i höst.

Dagens köp kan anses ha tyngdpunkten åt det tyngre hållet men det känns inte fel nu när hösten trots allt närmar sig.

Imorgon lär jag komplettera med några oktoberöl, några tyskar samt ett par svenska skulle jag tro.

Nu är den stora och epokavgörande frågan vilken av ovanstående öl som kommer att få äran att drickas först?

Undrar förresten om man törs köpa Innis & Gunn Limited Edition Highland Cask, jag kan inte bestämma mig om de skall få en chans till eller ej.

I dagens DN står det om de fem tillfälliga nyheterna.

5 kommentarer:

Baggen sa...

Hoppas på en kommentar från Jugge/OT & Great Brands ang den gamla Maharajan. Mycket märkligt att Avery Seventeen var buteljerad i maj och hann hit medans den senaste batchen Maharaja (som brygdes i maj) inte gjorde det.

Gyllenbock sa...

Det låter skumt, har du druckit en lite äldre Maharaja?

Baggen sa...

Jadå. Köpt i danmark. De är i högsta grad drickbara men jag har även druckit färska flaskor i staterna och de är mil bättre. Jag inser att det är svårare att få det färskare än 3 månader här med all logistik som är involverad.

Eirik @ Basunen sa...

Själv blev jag lite besviken då jag gick in på bolaget i Jakan, det var mycket dåligt utbud av nyheterna. Ja ja, tur att Bromma eller Bro inte är långt borta.

Fast å andra sidan, kanske man ska läsa ett par recensioner innan jag köper t.ex Maharaja nu som jag fick höra bryggdatumet. Dom lär väl komma redan om några timmar på div. bloggar ;)

fajanen sa...

Har också druckit äldre flaskor än det som släpps nu på bolaget. Köpt i danmark. Den var fortfarande bra men mycket av det fruktiga var borta jämfört med en färskare som jag fick tag på i USA. Tycker ändå att denna borde vara bättre än ok och jag köpte en iallafall. Inte ofta man får chansen att dricka Maharaja.