lördag 7 augusti 2010

Ytterligare några öl i Bodö

Den senaste resan till Bodö var ingen direkt "ölresa" men det blev i alla fall ytterligare några öl som jag inte rapporterat om. Tänkte passa på att skriva några rader om de ölen här och nu.

För några år sedan bryggde Bryggerikaia egna öl, tyvärr gör de inte det längre. Nu hade de det synnerligen imponerande utbudet av hela fyra olika öl från Mackbryggeriet i Tromsö. Jag visste att Mack Arctic Beer inte skulle vara något att hänga i julgranen, särskilt inte då priset var runt 70 NOK för en halvliter.



Och visst fick jag rätt, ölet smakade som en vanlig industripilsner. Som tur var smakade hamburgaren bra. Det var ju bra det då priset var 169 NOK vilket motsvarar ungefär 210 SEK.



Det var verkligen synd att Bryggerikaia hade så uselt utbud av öl, läget var väldigt bra nere vid vattnet och inredningen var mycket trevlig, ja i alla fall för oss som uppskattar maritim miljö.

På hotellrummet blev det sedan ett par öl till, bägge var mer än godkända.



St. Georgen Bräu Keller Bier var högst sympatisk, fint balanserad och skönt maltig. Mycket drickbar enligt min mening.



Även Samuel Smiths Taddy Porter tyckte jag om, mjuk och behaglig porter. Egentligen ganska "simpel" men med sköna smaker av choklad, rostad malt och en del kaffe. Perfekt öl att sitta och njuta av i all enkelhet.

Inga kommentarer: