måndag 17 maj 2010

Ny öl från Helsinge Ångbryggeri

Kära läsare, ni känner väl till Helsinge Ångbryggeri? Det är ett bra tag sedan jag drack någon öl från dem, ännu längre sedan som de kom med något nytt vad jag vet. I fredags besöktes Bishops Arms på Vasagatan i Stockholm, de hade nämligen en ny öl från Helsinge som jag gärna ville ta och prova.



Helsinge Humla hade en grumlig röd/brun färg och ett litet skum. Doften dominerades av grape och något som påminde lite om såpa. Smakade jäst, grannbarr, grape och så lite såpa. Lite tunn måste sägas, drickbar men inte alltför kul.

2,7/5

Nja, hade hoppats att ölet skulle smaka godare men, men man kan inte få allt här i livet.



Skebo Bruksbryggeri är ett annat bryggeri som många säkert inte har så stor koll på.

Deras Spring Suprise fanns också på Vasagatan så jag slog till. Det är en öl som är bryggd med bland annat fem sorters malt. Bättre än Humlan från Helsinge.

Färgen var väldigt lik liksom det lilla skummet. Aromen var mer humlig med inslag av gräs. Smakade humle, gräs och karamell. Eftersmaken var fint fruktig. Knappt någon bitterhet eller kolsyra att tala om, väldigt lättdrucken. Ingen superöl men stabil.

3,2/5

Även om ovanstående öl inte höll högsta klass är det alltid trevlig att köpa och prova nya svenska öl från småbryggerierna.

1 kommentar:

fajanen sa...

Provade humla igår. Tyckte den var sådär. Lite spretig och syrlig.