torsdag 7 januari 2010

Snabbt besök på Akkurat

Det vattnades rejält i munnen efter att ha läst Akkurats senaste nyhetsbrev samt Hirigalzkars inlägg i tisdags. Jag ville också smaka Beck Bräu Affumicator, en rököl på 9,6%. Sagt och gjort, igår kväll efter jobbet blev det ett hastigt besök som varade i runt 20 minuter, så kort tid har jag aldrig tidigare tillbringat på Akkurat.

För ovanlighetens skulle var det väldigt lugnt där inne, kanske var det kylan som skrämde bort folk? Nåväl, några kommentarer om ölet.



Någon bild på glaset tog jag inte då min mobilkamera har så usel kamera. Vätskan var iallafall mörk bärnstenfärgad. Skummet var stort, tjockt och vitt. Ungefär som en stabil ölmage med andra ord.

Doften var givetvis rökig men jag kände även en viss fruktighet. Smaken var alldeles underbar, utan tvekan den godaste rökölen jag druckit. Rökt bacon, salt, kryddor och en viss sötma. Avslutningen var torr med en viss bitterhet. Otroligt fin balans och väldigt lättdrucken. Inte tokrökig utan mjuk och fin.

Jag är glad att jag tog en sväng förbi Akkurat, enligt nyhetsbrevet var det sista fatet som kopplades på i tisdags så skynda er om ni vill smaka en rököl i absoluta världsklass.

4,1/5

Det är så härligt att det finns så många olika fantastiska typer av öl.

Inga kommentarer: