lördag 24 oktober 2009

Lugn inledning på helgen i Bryssel.

Den gamle skojaren Eddan och jag åkte till Bryssel på fredagen. Flyget var via Oslo så det tog en stund att komma fram. Vi checkade inte halv nio och sprang nästan på direkten till närbelägna Beer Planet för att köpa några öl. Den affären var liten men med ett skönt utbud. Runt 600 olika öl har de. Vi hade bara 10 minuter på oss innan affären stängde så det blev några väldigt spontana öl, bla någon skum med kokossmak. Återstår att se hur den smakar.

Belgien är inte bara öl, nä jädrans vad många chokladställen det finns i denna by. Vilken tur att jag inte gillar choklad, nä snacka om överskattad produkt.



Efter en enkel kvällsmåltid på ett hamburgarhak med extremt slö service tittade vi in på smått klassiska A la Mort Subite. Det var ett jäkla pådrag där inne, fullsatt och en skön atmosfär. Den enda som störde var halten rök, i Belgien är det fortfarande tillåtet att bolma för fullt inne på restauranger.





Två öl drack jag på la Morte Subite, nämligen deras La Mort Subite Blanche Lambic samt Peche.



Blanche Lambic hade en grumlig gulaktig färg, skummet var inte stort. Påminde väldigt mycket om veteöl men inte så kryddig. Dominerande i både doften och smaken var banan, vanilj, körsbär samt lite diskmedel. Helt ok att dricka men ganska medioker i längden då det inte hände så mycket med själva smaken. Lättdrucken, ingen beska, ingen syrlighet, ingen eftersmak samt inte så mycket kolsyra. Låter kanske inte särskilt upphetsande men betyget blir ändå 3,25/5.



Om Peche behöver man egentligen inte skriva så mycket. Den både doftade och smakade extremt mycket persika, nästan som läsk. Väldigt lättdrucken men ett glas var tillräckligt. I längden blev det lite tråkigt då smaken var så endimensionell. Väldigt söt, inte mycket till syrlighet men ändå klart drickbar. Svårt att sätta betyg då den var extremt lättdrucken och schysst på det sättet men som sagt kanske lite enformig. 3,5/5

Får se vad det kan tänkas bli nu som en liten sängfösare, Lindemans Faro och Mort Subite Oude Gueuze ligger bra till. Förstnämnda kostade 2 EUR samt den andra 4 EUR. Inte särskilt dyrt med andra ord.

Imorgon är tanken att vi efter frukost skall besöka Cantillon, därefter några ölbutiker för att sedan åka till Antwerpen. Finns visst ett ställe där som heter Kulminator. Gissar att lördagen kommer att bli bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här låter ju helt fantastiskt!

fajanen sa...

Oj, vilken härlig resa det verkar vara.

Gyllenbock sa...

Det är verkligen fantastiskt! Bryssel är mycket trevligt att befinna sig i. Fast man skulle haft en skåpbil med sig.