fredag 2 oktober 2009

Begagnad Hercules.



Igår efter jobbet kändes det motiverat med en öl. Jag visste att jag hade några begagnade humlebomber i förrådet, bla två Hercules från augustisläppet 2008. Den som spar han har, är det inte så man brukar säga? Nu vet ju alla att just humlebomber inte är optimala att spara då de tröttnar hyfsat snabbt.

Hercules är en av mina absoluta favoriter, en öl som jag blev smått chockad av första gången jag drack den. Det var verkligen en intressant och härlig upplevelse.

Värt att nämna är att bäst före på flaskan var april 2009. Ölet var fortfarande klart drickbart. En hel del bitterhet samt smak av grape fanns kvar men visst är skillnaden stor mot en betydligt färskare. Nu kändes det inte längre som en "brutal" DIPA utan betydligt snällare. Framförallt satt inte eftersmaken alls kvar lika länge på tungan.

En flaska kvar, tanken är att den skall sparas till nästa Hercules-släpp på bolaget eller om jag nu lyckas få tag på en hyfsat färsk flaska innan dess.

7 kommentarer:

dempa sa...

Om några veckor kommer det in färska flaskor Hercules, med den nya etiketten, till Great Brands. Du kan privatimportera, har inte hört att den kommer släppas på Bolaget inom den närmaste tiden..

Håller med dig att den har åldrats med värdighet för att vara en DIPA.

JoeG sa...

Har även jag kvar en som jag får hämta upp. Kul att den klarat sig rätt bra, men det var väl lite det man trodde. Så pass hög alkoholhalt kan ju bara inte bli sämre även om lite av humlen försvinner.

Nu är frågan; Är det humlearom, smak eller bitterhet som försvinner med tiden? Samtliga eller en kombination?

Gyllenbock sa...

dempa: perfekt! då är det nog läge att beställa hem en låda.

JoeG: främst var det doften och bitterheten som hade ändrats tycker jag. Men sedan är det förstås inte helt lätt att exakt minnas hur den smakade i augusti 2008.

fajanen sa...

Om du beställer och inte vill ha alla flaskor själv är jag intresserad.

Gyllenbock sa...

fajanen: en hel låda vore inte fel att ha men blir det aktuellt med en beställning får du gärna köpa några flaskor. Vi kan ju snacka om det på Akkurat, du kommer väl dit på torsdag?

Anonym sa...

Borde den inte vara lite som en lagrad Bigfoot? Hursomhelst, så känns det ju inte som det optimala ölet att lagra direkt... :) Fast det kan ju vara kul ändå.

fajanen sa...

Inte hel säkert att jag kan på torsdag. Får se vad jag kan göra.