söndag 9 augusti 2009

Nedskräpning



I miljöbalken 29 kap 7 § står: "Den som med uppsåt eller av oaktsamhet skräpar ned utomhus på en plats som allmänheten har tillträde eller insyn till döms för nedskräpning till böter eller fängelse i högst ett år."

Ja så står det i lagboken, nedskräpning är verkligen inte trevligt. Igår då eftermiddagen och aftonen tillbringades på Mälaren med bad och fiske steg vi i land på en ö och möttes av denna synen:



Idioter är vad jag vill säga, varför kan man inte ta med sig hem det man tar med sig ut? En annan liten notering är att man aldrig ser rester av goda öl ute i naturen, lambics eller stouts eller något liknande. Skillnad på folk och folk?

4 kommentarer:

Eddan sa...

Du menar:
Kasta i naturen = är man idiot
Dricker man fulöl = är man idiot
Då håller jag med ;-)

Gyllenbock sa...

Nja, riktigt så menade jag inte. Folk får förstås dricka vad de vill men att kasta glasflaskor i naturen är inte bra, tänker de inte på barn och djur? inte kul för tassarna att trampa på det.

Ottes sa...

Kan inte låta bli att kommentera (fast man väl inte bör), särskilt som jag alltid brukar hävda människans rätt att värna om sina fördommar. Grabbarna Tommy, Conny, Ronny, Benny & Sonny ger sig ut i sin plastracer (ev är Leffe med också om han kan slita sig från sin Cheva). Tribaltatueringarna blottas i solskenet. På engångsgrillen slänger de upp en flintastek som själps ned med några billiga burköl, kanske i en ölhävartävling. Självklart har de sedan brottom hem till kvällens Taco-mys framför Big Brother eller likvärdigt förnedringsprogram (eller kanske dansbandskampen?). Eller inte... men det är kul att spekulera ;-)

AndersAnd sa...

Problemet med sådana som slänger skit i naturen är att de absolut inte någonstans ser naturens skönhet, med andra ord är de känslomässigt döda och då också saknar all respekt för i princip allting som inte skrämmer dem. De aluminiumburkar man hittar ska man alltså samla på sig, skära upp och använda som vassa knivar för att ha ihjäl dessa monster, sedan sköljer man av de blodiga burkarna och går och slänger dem på dess rätta plats.

Bara ett förslag..