onsdag 1 juli 2009

Halvårsrapport januari-juni 2009.

2009 är året då jag har stenkoll på min ölkonsumtion, såhär ser första halvårets konsumtion och inköp ut:

Antal druckna öl: 150 (140 olika), 124 av dessa är nya. Till dessa tillkommer ett dussin smakprov som jag drack på Belgoträffen i Uppsala i februari.

Högst betyg:

Hercules DIPA 5
Stormaktsporter 2007 5
Kaggen 2007 5
Bells Hop Slam 4,75
Dark Lord 2007 4,75

Lägst betyg:

Åbro Original 0,75
Stockholm Festival 0,75
Becks 0,75 (infekterad)
Mariestad Export 1
Pripps Blå 1

Antal besök på Systembolaget: 16 (5 olika butiker) 3703 kronor är summan jag spenderade på dessa besök. Till dessa tillkommer en beställning från Cracked Kettle för drygt 800 spänn.

Antal besök på krogen: 16 (14 olika ställen) Ungefär 3000 är summan som förbrukats. Dessa 16 besök är i Sverige, i utlandet har jag besökt 4 krogar där jag köpt öl. Ungefär 750 har det gått åt på de besöken.

Summerar jag ovanstående kommer jag fram till att jag första halvåret lade ungefär 8500 kronor på öl. Mycket eller lite, det vet jag inte. Är nog lite mer än tidigare, men då man lallar med en ölblogg är det lätt hänt att det blir lite mer köp jämfört med förr.

I början av året hade jag en målsättning att dricka runt 350 olika öl, varav 250 nya sorter. Det känns som att den målsättningen fortfarande lever, finns många höjdpunkter kvar i år.

Den klart lysande stjärnan vad gäller öl första halvåret är förstås ölbloggarträffen i Göteborg. Det var sannerligen skoj och spektakulärt. Mest bisarra krogbesöket är utan tvekan besöket på Ortaköy Beer Center i Istanbul. Två olika öl hade de att erbjuda, rökdimman var verkligen tjock och gästerna väldigt excentriska inklusive oss själva.

Mot nya stordåd!

6 kommentarer:

Christer sa...

8500 kr på öl under ett halvår för en ölgeek...känns ju fatkiskt riktigt billigt tycker jag. Fortsätt med din statisktik och återkom med en summering i slutet av året, det är faktiskt rätt intressant läsning!

Gyllenbock sa...

Jag dricker helt klart för få öl, nå nu under sommaren lär det säkert bli några fler jämfört med vintern och våren.

AndersAnd sa...

Ja kul läsning! Rent spontant känns det som du levt billigt, 8500kr på ett halvår.. Jag vill inte tänka på hur mycket jag lagt då jag flera gånger spenderat ett par laxar vid ett enda öl inköp..

Jag får kanske testa detta 2010..

Gyllenbock sa...

Jo, jag har förstått att jag varit ganska billig i drift första halvåret. Hade Ølbutikken legat i närheten, ja då hade det förstås sett helt annorlunda ut.

Fredrik sa...

Roligt inlägg man kanske borde börja redovisa vad man lägger ut på öl på ett år, fast det är nog bättre att "mörka" frugan skulle bli tokig om vi räknade ihop det ;-)

Gyllenbock sa...

Det vore kul att läsa hur mycket du lägger på öl Fredrik, gissar att summan inte är att leka med. :)