lördag 4 juli 2009

Grabbarnas semester började, firades med ett par öl.

Igår började Eddans och Silenzis semestrar, de firade vi med lite mingel hemma hos Eddan. För egen del blev det väldigt lugnt då jag var upp tidigt idag och jobbade.

Ett par öl drack iallafall, först ut var Jolly Pumpkin La Roja.



Särskilt billig var inte flaskan då den köptes på bolaget för en dryg månad sedan, så frågan är om den var värd priset? Det tycker jag allt att den var. Färgen var fin, rödbrun och lite grumlig med ett skum som låg kvar så länge det fanns öl kvar i glaset.

Doften var inte den vanligaste typen av öldoft, nä här var det sköna syrliga toner. Stall och hö var det första jag tänkte på, även bär och äpplen hittades. Helt klart en trevlig doft.

Smaken var både god och intressant. En skön syrlighet dock långt ifrån extrem. Lite Cantillon-light kanske man skulle kunna säga? Perfekt som nybörjaröl vad gäller syrlig öl, ja varför inte? Frukt och vanilj kände jag bland syrligheten, även lite hallon, karamell och ek. Ja verkligen trevligt och smaskigt. Inte världens lättaste öl att analysera tyckte att det hela tiden dök upp nya smaker. Men det är skoj, det är så det skall vara då man dricker öl. Var det chokladsmak där på slutet? Ja, jag tror det.

Vätskan var torr och väldigt läskande. Bra betyg blir det, 4,25/5.



Kvällens andra öl blev en Rogue Smoke Ale. Olika typer av rököl dricker jag inte särskilt ofta, men ibland kan de vara riktigt trevliga.

Grumlig, mörkbrun färg med ett halvstort fluffigt skum. Givetvis doftade ölet rök, framförallt trä och rökt skinka. Av någon anledning kom jag att tänka på en vedeldad bastu uppe i finska lappmarkerna då jag sniffade på ölet. Ah, Lappland ja visst är det ett paradis.

Smaken var aningen söt, ganska rökig med inte sådär våldsamt rökig. Ganska mild röksmak med inslag av den rökta skinkan. Stekt bacon liksom paprika tänkte jag också på. Till rökölet tände vi en cigarr, det var ingen bra kombination visade det sig. Nä rököl och cigarr innebar att ölets karaktär blev råare, väldigt salt också.

Känslan på vätskan var ganska torr, kroppen var medium. Bitterheten var lugn. Helt klart en hyfsat stabil öl utan att tillhöra världens främsta rököl, dock klart värd att prova.

3,5/5

Inga kommentarer: