torsdag 30 juli 2009

Godingar efter jobbet.

Ytterst spontant blev det några öl efter jobbet igår tillsammans med en kollega, första vattenhålet som besöktes var Bishops Arms på Vasagatan. Där drack jag en Dale's Pale Ale från Oscar Blues.



Verkligen en mycket god öl! Färgen typ orange och lite grumlig. Rätt stort skum som lämnade rester på glaset. Härlig humlerik doft, mycket grape.

Skön smak med mycket frukt och en hel del sötma. Grape, lite smörig känsla samt en trevlig eftersmak med en angenäm bitterhet. Skön känsla på vätskan. Helt klart en mycket trevlig öl, Oscar Blues är stabila. 4,25/5

Därefter hade vi tänkt besöka Duvel Café, men då de hade sommarstängt blev det inget av det besöket, istället hamnade vi på Monks Café på Sveavägen, ett ställe jag tidigare ej besökt. Rätt otroligt egentligen att jag inte gjort det men Monks har jag alltid haft en lite skeptisk inställning till.

På Monks provade jag en Slussvaktaren från Strömsholms Brygghus.

Slussvaktaren är en American Pale Ale, en stabil sådan. Marknadsförs som en "törstsläckare" det är något jag verkligen håller med om. Rödorange färg med ett rätt stort skum. Humlig doft med citrus och gräs, även en hel del jäst.

Fruktig och medelbitter smak, mycket citrus och ananas i smaken, även lite marsipan? Bröd och karamell fanns där också. Påtagligt torr avslutning. På det hela en trevlig törstsläckare med betydligt mer karaktär än det vanliga standardblasket som de flesta envisas med att beställa in år efter år. 3,25/5



Som en liten nätt avslutning på aftonen delades på en flaska Goose Island Bourbon County Stout. Den var lika fantastisk som tidigare, verkligen en underbar öl. Älskar den tunga, svarta oljan som finns i flaskan. Så skoj då ölet direkt tar kommandot i käften. En av mina favoriter!

2 kommentarer:

Stefan - Beer Drivel sa...

Kul att du hittade till Monks på Sveav. Jag jobbar på andra sidan gatan så jag brukar sitta och läska mig hela dagarna ;)

Ett tips är att prova lite av deras egen-producerade öl. Dom brukar ha mer av den varan på Wallingatan, men även Sveavägen har en del.. Svea IPA har varit min favorit så här långt.

Gyllenbock sa...

Tänkte att det var dags att besöka dem. Brukar inte "hänga" på den delen av stan i normala fall. Söder är stadsdelen jag främst brukar hålla till på då jag är ölsugen.