fredag 22 maj 2009

Ölhyllan på plats.



Har länge tänkt fixa en ölhylla till förrådet, idag blev det äntligen dags att göra det. (tack Eddan för både hyllan och hjälpen, egentligen borde vi satt oss nere i källaren och druckit en flaska eller två).

Ja vilken syn hade inte det varit om någon granne gått förbi. I klass med Martin Beck och hans excentriska granne då de satt i trapphuset och drack stänkare.

121 flaskor har jag nere i förrådet, givetvis skulle jag vilja ha betydligt fler men det kommer. Sakta men säkert får samlingen utvidgas, dessutom kan man inte bara samla i all oändlighet, öl är till för att njutas.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ser galet trevligt ut!

Daniel - schnille.se sa...

Jag flyttade nyligen med flyttfirma. Gubbarna tittade lite konstigt på mig när jag visade dem mitt förråd och frågade om jag visste hur många flaskor jag hade.

Jag svarade kallt "lite fler än när dom kommer fram."

Eddan sa...

Ja, det hade sett ut det. Två snubbar som sitter nere i källaren och dricker (fin)öl.
Men varför inte, du hade ju ett bord där nere också...

Gyllenbock sa...

David: bättre kan det bli! :)

Daniel: det var väldigt bra sagt!

Eddan: bord, inte behöver man väl ett bord? Nejdå, vi hade kunnat mingla ståendes.

Marcus sa...

Den som ändå hade plats i källarförrådet för något sånt... har mina öl (cirka 50) i garderoben / städskåpet i hallen och min whisky (21 flaskor) i ett köksskåp. Otroligt synd att man inte har mer utrymme. Har precis beställt 14 flaskor till från Cracked Kettle, plus att jag och två till importerat en låda Stone Ruination genom systemet.

Dessutom kommer ju Nils Oscar Saison, Mikkeller Simcoe, Rogue Double Dead Guy + ytterliggare sorter den 1 juni... får väl smuggla in några av dem så min bättre hälft inte får ett slaganfall. Hon är ju aå andra sidan van...

Men frågan är hur man ska få tag på mer utrymme? Man vill ju också bygga upp ett litet förråd :)

dempa sa...

men TJENA! det var ju inte nådigt med godsaker som fanns där inte :)

hade jag vetat det hade jag lätt hört av mig när jag var i huvudstaden ;)

tyvärr fanns det verkligen ingen tid för nåt sånt denna gången, men helt klart skulle det va kul en annan gång!

Fredrik sa...

Det var mycket goda öl du samlat på dig.

Gyllenbock sa...

Marcus: ja det är knepigt med utrymmesbrist. Du får klura ut något så att du får plats med mer öl. För egen del kan jag nog med lite planering få plats med ytterligare en hylla nere i förrådet.

dempa: det är lugnt dempa, det kommer fler tillfällen. Heja Lule!

Anonym sa...

Er den ikke litt liten? :)

fajanen sa...

Det var en härlig samling. Såg att det låg några ICA Viksjö påsar där. Du kanske bor i närheten? Själv är jag uppväxt på Trumpetvägen om du känner till det? Bodde där 1980 - 1992. Mina föräldrar bor fortfarande där.

Gyllenbock sa...

Eirik: jo, den är lite liten! :) Får hoppas att samligen växer sakta men säkert.

Fajanen: japp, jag bor i Viksjö, inte så långt från ICA. Trumpetvägen känner jag till, det ligger i Hummelmora inte sådär jättelångt från Fjällenskolan väl?