lördag 4 april 2009

Uppsala efter en lång arbetsvecka.

Efter en lång arbetsvecka är det inte helt fel att unna sig en öl. Alldeles nyss drack jag en Slottskällans Uppsala 3,5%, inköpt i en mataffär i Björklinge i mars. Är nog närmare tre år sedan jag senast drack en mellanöl.



"Gott, smakrikt och tämligen okomplicerat", skriver bryggeriet om ölet. Om det sista håller jag med, däremot inte riktigt om de två förstnämnda orden ty särskilt gott och smakrikt var inte ölet enligt mig.

Doften innehöll klassiska lager-humletoner, bröd och citrus. Smaken innehåller en del humle och smak av bröd, rätt tunnt. Eftersmaken är inte lång. Känslan av vätskan känns ganska ointressant i munnen, ölet är inte alltför fylligt. Beskan är ganska trevlig, men i det hela är ölet ganska tråkigt. Lär väl funka som en törstsläckare men det var inte riktigt min grej.

Betyg: 2/5

Finns det något mellanöl som är riktigt gott? Jag brukar väldigt sällan dricka mellanöl, lättöl dricker jag aldrig.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu är det väl dock inte mellanöl du tänker på... denlåg väl runt 4,5% när den såldes förr i tiden. Antar att du menar "folköl" och då bör du kolla in Brakspear Bitter, som jag skrev om i ett inlägg för en dag sedan, riktigt bra öl för att vara på 3,4%.

Gyllenbock sa...

Du har förstås rätt, folköl menar jag, mellanöl är något annat.

Får skylla på att jag är trött. :)

Läste ditt inlägg, känns som att jag får ge det ölet en chans.

Fredrik sa...

Vissa av ölands folköl tycker jag funkar bra, dugge gör en riktigt bra "brandmästar Andrens törstsläckare" & Kleen från Strömsholmsbrygghus är en bra mild på 3.3%.
Och vi får inte glömma Bonden från Hantverksbryggeriet.

Det är dom jag kommer på just nu som jag tycker är bra.

Ottes sa...

Hobgoblin gör inte bort sig som folköl. Går tyvärr inte att få tag på några lokala varianter i E-town, förutom ölen från Mälarbryggeriet och de har vi ju sågat förrut. Caledonia Cream var en hygglig folköl men den har jag inte sett på länge. Dessutom var, helt otippat, Spendrups Röd Lager riktigt god.

Gyllenbock sa...

Tack för tipsen mina herrar. Jag skall vid tillfälle smaka på de nämnda ölen.