söndag 5 april 2009

Oppigårds gånger två.

Väldigt få öl har druckits den senaste tiden så det kändes rätt att idag prova två öl från Oppigårds Bryggeri.



Först ut var Oppigårds Spring Ale, en öl som landade som en tillfälligt nyhet på Systembolaget i mars. Ölet är en blandning mellan en brittisk bitter och en amerikansk pale ale.



Färgen är vackert bärnsten, inte så mycket skum.

Doften är frisk och inbjudande och tämligen söt, anar en hel del grapefrukt. Verkligen en trevlig öl att dofta på. Det som utmärker ölet är den fina humlebeskan, ja beskan är verkligen påtaglig. Jag gillar det! Eftersmaken är ganska lång och innehåller en hel del citrus.

Gott öl tycker jag, betyg 3,75/5.



Dagens andra och sista öl blev Oppigårds Single Hop Ale, en öl som lanserades första april. Ölet har en gyllene gul färg, skummet är inte stort och lägger sig snabbt.

Doftar helt annorlunda jämfört med Spring Ale, här är det mer honung och torkad frukt.

Smaken är humlig, men ganska mild. Beskan är inte alltför hög. I eftersmaken känner jag lite gräs och en viss sötma.

Kanske är lite vågat att kalla Single Hop för Oppigårds tolkning av gräsklipparöl, men lite åt det hållet kändes det då jag drack ölet, uppfriskande och lättdrucket. Lite småmysigt öl sådär.

Betyg: 3,5/5

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Trevliga beskrivningar, mycket trevliga öl :-)

/Fredrik

Anonym sa...

Har inte hunnit prova någon av dom än, men blev klart mer intresserad efter de här recensionerna, framförallt single hopen lät trevlig.

Ottes sa...

Kan inte riktigt inse Oppigårds storhet, jag menar de får ganska mycket utmärkelser och bra recensioner så det kan ju vara så att det är jag som har fel men...
Jag tycker oftast att de är obalanserade, överhumlade och saknar kropp.

Gyllenbock sa...

hirigalzkar: nog är de värda att prova, stabila öl utan att tillhöra yppersta världsklass.

Ottes: det är nog så att vi alla har något bryggeri vars produkter vi inte riktigt tycker om, "hussmaken" passar helt enkelt inte ens smaklökar. Jag har inget emot Oppigårds produkter, tycker att deras öl för det mesta håller stabil klass.