torsdag 8 januari 2009

Årets första julöl inhandlade.



Igår passade jag på att hastigt slinka in på Systembolaget i Sundbyberg, ambitionen var att köpa julöl till kommande jul. Känns förstås lite avigt att såhär några veckor efter julafton återigen köpa julöl men min tanke är att lagra gårdagens köp. Dessutom var det förstås lockande att köpa julöl eftersom förra årets kvarvarande nu reas ut. Mitt tips är alltså att skynda att fynda innan de tar slut. Länk till Systembolagets öl vars priser är nedsatta.

Förutom julölen (vinterölen kanske är ett bättre ord?)blev det även några Jämtlands IPA.(Eddan du kan vara lugn, du kommer att få smaka)Jämtlands IPA har jag bara snabbt provat på Stockholm Beer Festival, blir förstås kul att i lugn och ro dricka en flaska.

5 kommentarer:

Jonte sa...

Hur fick du tag på Jämtlands IPA?
Finns inte den bara som beställningsvara i kolli eller hade de ställd fram några ändå?

AndersAnd sa...

Jag hade gärna provat Jämtlands IPA, du får recensera! är det i Engelsk eller Amerikansk riktning?

Gyllenbock sa...

Rekan: Jämtlands IPA fanns på "hemliga hyllan" på Systembolaget där jag handlade. I normala fall är den en beställningsvara precis som du skrev. Gäller att ha lite flyt ibland då enstaka flaskor kan finnas inne tillfälligt. (förmodligen rör det sig om flaskor som folk beställt men sedan ej hämtat ut)

andersand: ärligt talat minns jag knappt hur den smakade, förutom att jag tyckte att den var god. Blir kul att i lugn och ro dricka en hel flaska. På lördag lär jag göra det.

Weine sa...

Drack Jämtlands IPA på fat och tyckte då att den var ganska tråkig. Jag läste följande i en recension på Jämtlands IPA och är nog villig att hålla med. Kanske lite väl hård bedömning dock.

"För att vara en IPA så smakar det otroligt lite humle.. nej vänta.. för att vara öl så smakar det här otroligt lite humle. Gör om gör rätt."

Så på andersand fråga, ja den är av engelsk stil.

Anonym sa...

Trevligt. Har också en Nice Chouffee och en God Jul som ska sparas. Har hört att den första verkligen vinner på att stå något år och God Jul har jag egna erfarenheter av att det blir klart trevligare med lite lagring.