fredag 26 december 2008

Imorgon är det dags.



God fortsättning till er alla!

Julfirandet var som alltid väldigt traditionellt, till julmaten dracks det Nils Oscars Julöl samt Mysingen Midvinterbrygd. Bägge väldigt stabila.

Fick en del roliga öl till julklapp, även en flaska Marskens Snaps, dvs en snaps från Finland som fått sitt namn efter den legendariska Carl Gustaf Mannerheim. Någon större spritdrickare är jag ej, men med tanke på historiken känns det kul att äga en flaska Marskens snaps.

På julaftons kväll avnjöt jag en flaska Stille Nacht. från belgiska De Dolle Brouwers. Mycket gott öl med ett fantastiskt tjockt skum. Fruktig, väldigt söt smak. Alkoholstark, lite jästig, eldig men samtidigt välbalanserad. Verkligen en njutaröl, perfekt att sitta och smutta på länge. Noterbart är att Stille Nacht förmodligen har den högsta densiteten av samtliga belgiska ölsorter. En icke alltför vild gissning är att detta öl vinner på lagring.

4,5/5

Imorgon är det äntligen dags för "Nynäsprovningen", 10 olika öl från Nynäshamns Ångbryggeri kommer att provas av ett par kamrater och mig. Det ska bli mycket kul! Undrar vilken som vinner?

4 kommentarer:

Ottes sa...

Marskens är en utmärkt snaps. Annars är min favorit Nils Oscar Maltvodka!

Gyllenbock sa...

Oj, har du smakat Marskens. Antar att det inte är så många som gjort det i vårt land.

Vad gäller snaps är jag en novis, men det finns förstås fortfarande tid att lära sig.

Anonym sa...

Ölkorvar och öl i julklapp, hade du förväntat dig något annat? Skulle väl vara om självaste Mannerheim steg in i rummet med tomteluvan på skaft..eller vänta nu, det var ju Du som var tomteluvan! ;)

/Apan

Gyllenbock sa...

Hehe, hade självaste Mannerheim spökat hos oss, ja då hade vi nog alla blivit aningen förvånade.