måndag 24 november 2008

Tillfälliga nyheter i december.

Tog en titt på Systembolagets tillfälliga nyheter i december.

Ännu en månad men en hel de godis vad det verkar. Kulmbacher Eisbock låter intressant, så vitt jag vet har jag aldrig tidigare druckit en Eisbock. Givetvis blir det några buteljer.

Undrar hur Brewdog Storm kan tänkas smaka? På Stockholm Beer i Nacka provade jag deras Paradox. Den smakade verkligen mycket whisky, häftigt men mina smaklökar orkade inte riktigt med den upplevelsen då. Passar nog bättre en lugn kväll hemma. Storm är lagrad på whiskyfat från Islay så man kan misstänka att ölet är ganska spännande i smaken.

Ett par öl från Stone kommer också, Vertical Epic samt Imperial Russian Stout. Bägge lär köpas. Stone brukar göra riktigt stabila öl.

Känns som att det är tjänstefel att missa att köpa några flaskor Thomas Hardys. Har faktiskt en tanke på att spara en flaska till min pensionering om sisådär 30 år. Fast vinner jag miljoner på lotto, ja då behöver jag ej vänta i 30 år. Eller nja, då skulle jag förstås köpa många flaskor som skulle lagras.

De senaste månaderna har verkligen varit smått hysteriska vad gäller ölnyheter, men det är förstås kul att vi får möjlighet att prova och köpa så mycket intressanta och smakrika öl.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Stone Impstout skall tydligen vara rysligt bra, Hardy är ju alltid trevligt gärna med lite lagring.

Systemet har gjort ett riktigt bra jobb på ölfronten i år.

Som vanligt blir det till att försöka prioritera, ett av mina favorit viner Aalto 2005 kommer också 1/12 229:-/flaskan samt Seghesio old vine zinfandel runt 3hundringen SUCK!!! ;-)

Ölen är ju fortfarande rätt mycket billigare iallafall.

/Fredrik

Gyllenbock sa...

Tur att jag inte är en vinfantast (ännu iallafall), tror inte att jag skulle palla även det. :)